vineri, 23 noiembrie 2007

Este Iadul exotermic sau endotermic?

 Dr. Schlambaugh, profesor universitar la Departamentul de Chimie Inginereasca din University of Oklahoma era cunoscut pentru intrebarile pe care le punea la examene, cum ar fi: “De ce zboara avioanele?”. Acum citiva ani, la examenul de la “Momentul, caldura si transferul masei”, biletul de examen continea intrebarea: “Este Iadul exotermic sau endotermic?
 In primul rind, trebuie sa presupunem ca, daca sufletele exista, ele trebuie sa aiba o masa oarecare. Daca au, atunci un mol de suflet de asemenea trebuie sa aiba masa. Deci, care este rata intrarii sufletelor in Iad si care este rata iesirii sufletelor din Iad? Cred ca putem presupune fara a gresi ca, odata ajuns in Iad, sufletul nu mai pleaca. Cit despre sufletele care intra in Iad, sa privim la diferitele religii care exista in lume astazi. Unele religii spun ca, daca nu esti membru al religiei lor, vei merge in Iad. Deoarece aceste religii sint mai mult de una si o persoana nu poate apartine la mai mult de o religie, putem prezice ca toate sufletele merg in Iad. La rata nasterilor si a deceselor de astazi, ne putem astepta ca numarul de suflete din Iad sa creasca exponential. Acum sa vedem rata schimbarii volumului Iadului. Legea lui Boyle spune ca pentru ca temperatura si presiunea in Iad sa ramina constante, raportul masei sufletelor cu volumul trebuie sa ramina constant.
 Raspuns 1: Daca Iadul se extinde cu o rata mai mica decit rata intrarii sufletelor in Iad, atunci temperatura in Iad va creste pina cind Iadul va exploda.

Raspuns 2: Daca Iadul se extinde cu o rata mai mare decit rata intrarii sufletelor in Iad, atunci temperatura si presiunea in Iad vor scadea pina cind Iadul va ingheta.
Deci care din ele este corecta?

Daca acceptam postulatul(pe care mi la dat o fosta prietena) ca “va fi ger in Iad inainte sa ma culc cu tine” si luind in considerare ca nu am reusit sa am relatii sexuale cu ea, atunci raspunsul 2 nu poate fi corect. Deci Iadul este exotermic.