miercuri, 24 septembrie 2008

Trooper

Trooper au terminat inregistrarile la noul lor album. Desi 2008 a fost un an plin, cu multe concerte si aparitii in media, membrii Trooper au lucrat in paralel la un nou album, cel de-al patrulea din cei 13 ani de cariera.

Finalizarea albumului a fost facuta de Aurelian Dinca, unul din chitaristii trupei. Balaurul, asa cum ii spun prietenii si fanii, a hotarat ca este momentul ca lucrul la album sa treaca pe primul plan si s-a inchis in studio timp de 3 zile. Izolat de prietenii sai si de restul lumii, Balaurul a cautat tonuri pentru fiecare instrument in parte, s-a jucat cu compresoare si equalisere, pana cand toate piesele au sunat asa cum trebuie.

La iesirea din studio, cu o barba de trei zile si evident epuizat de munca si nesomn, Balaurul a zambit fericit ca si-a indeplinit misiunea si a dat vestea buna celorlati membri ai trupei: "Gata, avem albumul!".

Urmatoarele luni vor fi dedicate productiei albumului, filmarii unui videoclip si bineinteles, lansarii albumului.

Intre timp, pe www.trooper.ro, a fost postat materialul "O zi in cinci minute", cuprinzand povestea concertului Trooper din deschiderea concertului Iron Maiden de la Bucuresti din aceasta vara.

Trooper este cel mai apreciat grup de hard'n'heavy din Romania si a cantat pe 4 august in deschiderea concertului legendarei trupe Iron Maiden de la Bucuresti. Concertul a marcat si inchiderea turneului national de aniversare a 12 ani de activitate a grupului, „Trooper 12 ani- Amintiri". In septembrie, Trooper a sustinut primul sau concert in afara tarii, la festivalul international al motociclistilor de la Veliko Tarnovo (Bulgaria).